The smart Trick of קידום אתרים בגוגל That No One is Discussing

תוכן רזה יכול להתבטא במגוון רחב של צורות: עמודים המיועדים להדפסה באתר, תוכן משוכפל, תוכן שאין בו כל מסר חדש לקורא, תוכן בעל נפח מצומצם מאוד ביחס לנישה שאותה הוא סוקר ועוד.

כפי שצוין קודם לכן בפרק התוכן, הנגשת התוכן לגוגל צריכה להתבצע בצורה מובנית ככל האפשר, תוך שמירה על היררכית תוכן הגיונית ועושה שכל. אחת המתודות לבצע סוג כזה של שיוך תוכן לרמה ההיררכית שלו היא שימוש בתגיות.

בהתחלה תהיתי למה צריך את זה, בסך הכל להזמין תוכן וקישורים.

כאשר מדברים על איך לקדם אתר בגוגל בחינם בלי מקדמים – צריך לדעת שיש גם את עניין הקישורים, שאותם די קשה ומעייף להשיג בלי מקדמי אתרים.

אז מהו, למעשה, קישור? קישור הוא הפניה שמבצע עמוד אינטרנט אחד לעמוד אינטרנט אחר. לרכיב ישנם מספר מרכיבים: טקסט העוגן שלחיצה עליו תוביל לעמוד היעד, כתובת היעד שאליה מוביל הקישור, ומקור הקישור, כלומר, האובייקט ממנו יוצא הקישור.

בכל עבודת קידום עליכם יהיה לוודא כי הוגדר באתר איזור פוטר, וכי הוא כולל את הקישורים לעמודים הפנימיים באתר, שחשוב יהיה לכם יותר לקדם, באתרי מסחר, רצוי שהפוטר יכיל קישורים לקטגוריות המוצרים החשובות.

ההחלטה הזאת תתבסס, בין היתר, על מצבו ההתחלתי של האתר (כמה קישורים חיצוניים יש לאתר וכמה תוכן איכותי קיים בו), על מצב המתחרים, על הנישה שבה אתם פועלים, על הדרך שבה הגולשים יצרכו את התוכן שלכם בפועל (בנישות מסויימות, לא תהיה לכם כל ברירה, אלא לכתוב אך ורק למנוע החיפוש), על ההיצע והביקוש של כותבי תוכן איכותיים בתחום ועוד.

במדריך הזה ננסה להסביר כיצד עובד מנוע חיפוש, איך ניגשים לתכנון וביצוע של תהליך קידום אורגני, אילו החלטות תצטרכו לבצע בתהליך הקידום וגם מאילו טעויות נפוצות כדאי מאוד להימנע.

כל קישור פנימי (או חיצוני, עליהם ארחיב בהמשך) בנוי מ"אנקור". אנקור זה בעצם הביטוי שמקשר אל אותו עמוד פנימי, למשל, בדוגמא שהבאתי, המילה "אינקובטור" היא בעצם האנקור של הקישור הפנימי.

כל הציונים למיניהם הם רק אינדיקציה למה כדאי לשפר כדי לקבל זמן טעינה טוב יותר (נמוך יותר) אך אין זו הבטחה ששיפור הציונים אכן יוביל לשיפור מהירות הטעינה.

קידום אתרים בגוגל לבד או פרסום בגוגל לבד ללא סיוע מקצועי זה לא דבר פשוט. במיוחד בתחרות של היום.

קישורים פנימיים יכולים להיות משולבים בטקסטים השונים באתר, בתפריטים הראשיים ובתפריטי הצד וכן בפוטר, החלק התחתון הקבוע של האתר.

כך גם תצליחו לבנות קהילה נאמנה של קוראים, וגם גוגל "יאהב" אתכם יותר כי read more גוגל לא אוהב אתרים שמעלים אבק.

אולם, האתגר האמיתי של מנוע החיפוש הוא להחליט באיזה סדר להציג את תוצאות החיפוש שכבר קיימות באינדקס לגולשים השונים. כיצד יודע, אם כן, מנוע החיפוש איזו מתוצאות החיפוש היא רלוונטית לשאילתא שביצע הגולש?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *